2 nieduże pstrągi
2 marchewki
pietruszka
kawałek pora
pół cebuli
sól
pieprz
listek laurowy
3 ziarenka ziela angielskiego
żelatyna
do dekoracji
listki selera
oliwki
marchewka
cytryny
ogórek
Ryby umyć, oczyścić. Przygotować gazę, Ryby zgiąć i obwiązać w takiej formie gazą.
W garnku zagotować wodę, włożyć warzywa i przyprawy i ugotować je do miękkości.
Warzywa wyjąć a do wywaru włożyć ryby. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min.
Ryby ostrożnie wyjąć, rozwinąć z gazy i ułożyć na półmisku. Warzywami udekorować półmisek.
Wywar przecedzić i dodać żelatynę według przepisu na opakowaniu.
Schłodzoną żelatyną oblać ryby i schłodzić w lodówce.
Wersja wigilijna 2014
Opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.