Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

29 września 2014

Puree z pieczonej dyni


dynia
oliwa

do wersji na słono można dodać
sól
pieprz
papryka


Dynię oczyścić, wyjąć wnętrze , obrać ze skórki ułożyć na blaszce, skropić oliwą dodatkowo można posypać solą, pieprzem , papryką.
Piec w temp 175 st z termoobiegiem ok 30 mi.
Następnie wyjąć z blaszki na durszlak i pozostawić do odcieknięcia na ok godzinę.
Dynię przełożyć do miski i przy pomocy blendera zmiksować na jednolitą masę.

Puree nadaje się na zupy, jako dodatek do ziemniaków ciast itp.
Można zamrażać i pasteryzować w słoikach.



1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...