200 ml suchej kaszy jaglanej
1 papryka
2 puszki łososia w oleju Graal
2 pomidory
ćwierć cebuli
ćwierć pęczka szczypiorku
2 łyżki usiekanej rzeżuchy ogrodowej
2 łyżki oliwy
sól
pieprz ziołowy
szczypta cukru
1 łyżeczka octu winnego
Kaszę ugotować w 400 ml osolonej wody, odstawić na ok pół godziny pod przykryciem.
Następnie odkryć, zamieszać i wystudzić, Łososia osączyć z oleju, paprykę , pomidory i cebulę posiekać drobniutko. Dodać posiekaną zieloną rzeżuchę i szczypiorek. Oliwę wymieszać z octem, solą i pieprzem, doprawić sałatkę, wymieszać i schłodzić przed podaniem.
Dostałam do testowania rybki w puszkach.
Tym razem postanowiłam przygotować Łososia z kazą jaglaną, do tego papryka zieleninka i znakomita sałatka wyszła. Łosoś w oleju doskonale nadaje się do takich dań .
http://www.graal.pl/?page_id=63
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.