Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

3 września 2014

Sos z maślaczków

świeże maślaki ok 500-600 g
1 cebula
1 szkl mleka
1 szkl śmietany
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
sól
pieprz
szczypta kurkumy
szczypta estragonu

Maślaki oczyścić, przekroić na mniejsze kawałki i obgotować. W głębokim rondlu zeszklić na maśle cebulę, dodać maślaki i estragon oraz pieprz, chwilę posmażyć, gdyby zaczęły się przypalać, natychmiast podlać mlekiem. Mleko wymieszać ze śmietaną i mąką. Dodać do grzybów i sos ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia, Doprawić do smaku solą i pieprzem i koloru kurkumą. Podawać z ziemniakami tłuczonymi. Posypać szczypiorkiem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...