Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 października 2014

Bigos z białej kapusty



1 główka kapusty
600 g mięsa (łopatka)
400 g kiełbasy wędzonej
sól
pieprz
1 cebula
kilka ziaren jałowca
szczypta lubczyku
szczypta oregano
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka przyprawy fajity SKWORCU
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
3 łyżki mąki


Kapustę posiekać , zalać 1 litrem wody, przykryć i zagotować, kiedy jest już sparzona wtedy można dolać jeszcze wody tak by się nie przypaliła. Mięso pokroić w kostkę i przysmażyć na rumiany kolor, dodać do kapusty, kiełbasę również drobno pokroić i przysmażyć razem z posiekaną cebulą. Dodać wszystko do kapusty razem z przyprawami. Gotować bez przykrycia by nadmiar płynu wyparował. Kiedy wszystko będzie już miękkie należy dodać koncentrat i mąkę rozrobioną w wodzie . Podprawić bigos, dobrze wymieszać i zagotować.










Dzięki SKWORCU jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...