Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

23 października 2014

Gulasz z drobiowych żołądków i serc



600 g żołądków i serc
2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
listek laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
2 papryki pomidorowe
200 g brukselki
tłuszcz do smażenia
oregano
szczypta lubczyku
1 łyżka smalcu
1 łyżka mąki

Żołądki i serca umyć, zalać wodą , dodać marchew, pół cebuli, pietruszkę, listek laurowy i ziele angielskie. Ugotować do miękkości. Wyjąć warzywa i podroby, przestudzić. Pokroić marchewkę i pietruszkę w kostkę, drobno na plasterki pokroić wszystkie podroby. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz , włożyć pokrojoną cebulę, podsmażyć chwilę, dodać mięso i warzywa, paprykę pokroić w kostkę, brukselkę , podlać rosołem z gotowania podrobów. ok 1 szklankę, dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem przez ok 20 min.
Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę lub podprawić mąką rozrobioną w rosole,
Podawać z ziemniakami z wody.


1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...