400 g mięsa mielonego
pół łyżeczki kolendry SKWORCU
1 jajko
1 łyżeczka przyprawy do Burito SKWORCU
2 łyżki bułki tartej
sól
1 por
1 marchewka
1 szkl rosołu
sól
pieprz
2 łyżki oleju
kluseczki gnocchi lub kopytka
Mięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami (kolendrę utłuc w moździerzu), dodać bułkę tartą.
Formować kulki wielkości brzoskwinki i otoczyć w bułce tartej.
Pora posiekać w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce podsmażyć na oleju przez chwilę, następnie dodać rosół , zagotować. Włożyć do warzyw pulpety i gotować na wolnym ogniu przez ok 20 min.
Sos mozna potem zmiksować , ja jednak pozostawiłam nie miksowany.
Podawać z kluseczkami dowolnymi.
Dzięki SKWORCU jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam. Te fajne mieszanki w całości wystarczają jako jedyna przyprawa do dań. Dziś użyłam przyprawy do burito i kolendry jako calkowity zestaw przypraw do pulpetów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.