Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

2 października 2014

Zupa krem z kapusty


ok 2 l rosołu z kurczaka
świerć główki kapusty ok 600 g
2 marchewki
1 cebula
4 ziemniaki
kawałek pora
listek laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
pieprz
pieprz ziołowy
sól selerowa  2 łyżeczki
czosnek niedźwiedzi  duża szczypta
4 łyżki śmietany
prażony na patelni kminek

Rosół wlać do garnka, włożyć wszystkie warzywa i i przyprawy, gotować do miękkości. Przed zmiksowaniem wyłowić ziele angielskie i listek laurowy. Zmiksować zupę przy pomocy blendera, dodać śmietanę.
Zupę podać z grzankami. Posypać prażonym kminkiem i koperkiem







Potrawa powstała przy pomocy firmy Skworcu która dostarczyła zioła i przyprawy wszystkie bardzo dobrej jakości w wyszukanych smakach.


Opublikowany w

1 komentarz:

  1. Błąd ort. przy słowie "warzywa", w opisie przygotowania:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...