ok 2 l rosołu z kurczaka
świerć główki kapusty ok 600 g
2 marchewki
1 cebula
4 ziemniaki
kawałek pora
listek laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
pieprz
pieprz ziołowy
sól selerowa 2 łyżeczki
czosnek niedźwiedzi duża szczypta
4 łyżki śmietany
prażony na patelni kminek
Rosół wlać do garnka, włożyć wszystkie warzywa i i przyprawy, gotować do miękkości. Przed zmiksowaniem wyłowić ziele angielskie i listek laurowy. Zmiksować zupę przy pomocy blendera, dodać śmietanę.
Zupę podać z grzankami. Posypać prażonym kminkiem i koperkiem
Potrawa powstała przy pomocy firmy Skworcu która dostarczyła zioła i przyprawy wszystkie bardzo dobrej jakości w wyszukanych smakach.
Opublikowany w
Błąd ort. przy słowie "warzywa", w opisie przygotowania:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuń