ciasto
600 g mąki
1 łyżka oleju
1 łyżeczka soli
400 ml wrzątku
nadzienie
1 dynia hokkaido
100-150 g sera feta
sól
pieprz
pół łyżeczki imbiru
1 łyżka natki pietruszki
szczypta oregano
Dynię przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na kawałki , zalać wodą i ugotować do miękkości. Przelać na durszlak i wystudzić. Następnie utłuc przy pomocy tłuczka do ziemniaków.
Ser rozgnieść widelcem, dodać przyprawy i wymieszać nadzienie.
Mąkę wymieszać z olejem i solą, zalać wrzątkiem, wymieszać łyżką i kiedy przestygnie, zagnieść plastyczne ciasto
Uformować pierożki, ugotować w osolonym wrzątku.
Podawać z masłem przysmażonym z tartą bułką.
600 g mąki
1 łyżka oleju
1 łyżeczka soli
400 ml wrzątku
nadzienie
1 dynia hokkaido
100-150 g sera feta
sól
pieprz
pół łyżeczki imbiru
1 łyżka natki pietruszki
szczypta oregano
Dynię przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na kawałki , zalać wodą i ugotować do miękkości. Przelać na durszlak i wystudzić. Następnie utłuc przy pomocy tłuczka do ziemniaków.
Ser rozgnieść widelcem, dodać przyprawy i wymieszać nadzienie.
Mąkę wymieszać z olejem i solą, zalać wrzątkiem, wymieszać łyżką i kiedy przestygnie, zagnieść plastyczne ciasto
Uformować pierożki, ugotować w osolonym wrzątku.
Podawać z masłem przysmażonym z tartą bułką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.