Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

26 grudnia 2014

Amur z patelni


1 ryba Amur ok 1600 g (przed patroszeniem)
sól
pieprz
pieprz pomarańczowy
suszona trawa cytrynowa
sok z cytryny
oliwa

mąka
bułka tarta
2 jajka
olej do smażenia

Rybę oczyścić, usunąć łuskę, wypatroszyć, umyć.
Pokroić w dzwonka, Posypać przyprawami, skropić sokiem z cytryny i oliwą, Odstawić na 2-3 godziny.
Jajka rozmącić, mąkę i bułkę tartą wsypać na talerze. Panierować w mące, jajku i bułce tartej , smażyć na średnim ogniu na złoty kolor.

Opublikowany w 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...