Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 stycznia 2015

Filo ze szpinakiem i fetą



500 g szpinaku mrożonego
 cebula
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
pół papryczki chili
100 g sera feta
3-4 płaty ciasta filo
1 łyżka masła
tłuszcz do smażenia
odrobina sezamu do posypania


Szpinak rozmrozić, Na patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć cebulę  posiekaną w kosteczkę i czosnek. Dodać szpinak przyprawy do smaku i chili i odparować. Wystudzić.
Do szpinaku dodać pokruszony ser feta i wymieszać.
Ciasto filo posmarować roztopionym masłem, po jednej stronie ułożyć pas szpinakowej masy i zwinąć w rulon. Ułożyć w blaszce, naciąć na kawałki i posmarować masłem, posypać sezamem.
Wstawić na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180 st
Podawać na ciepło z rosołem lub barszczykiem.
Na zimno jako przekąski.








1 komentarz:

  1. no właśnie kupiłam ostatnio ciasto filo i na opakowaniu była taki sam przepis i musze tez go zrobić.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...