Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

25 stycznia 2015

Placuszki z batata i dyni z konfiturą z jarzębiny



200 g batata
200 g dyni
2 pomidorki z oliwy
1 łyżka oliwy
sól
pieprz
szczypta chili
2 łyżki mąki
1 jajko

Dynię i batata oczyścić i ugotować, Odcedzić, dodać pomidory, oliwę i przyprawy do smaku, zmiksować przy pomocy blendera i wystudzić. Dodać jajko i mąkę, wymieszać i smażyć małe placuszki. Są delikatne więc nie warto robić dużych , mogą się rozpadać.
Placuszki podać z konfiturą z jarzębiny, ewent z borówek lub żurawiny.






1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawa odmiana od zwykłych placków :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...