Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 stycznia 2015

Suszona karkówka - domowy wyrób



1 kg karkówki
0,5 szkl cukru
0,5 szkl soli
czosnek
kolendra
papryka
jałowiec
rozmaryn
tymianek
pieprz
majeranek


Karkówkę umyć osuszyć, Natrzeć cukrem, i zasypać resztką cukru w naczyniu.
Przykryć i wstawić do lodówki na 36 godzin. Następnie karkówkę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i natrzeć solą, ponownie wstawić do lodówki na 36 godzin.
Po tym czasie karkówkę ponownie umyć, osuszyć.
Zioła utrzeć w moździerzu razem z czosnkiem , Natrzeć mięso i dobrze wklepać wszystkie zioła.
Włożyć mięso do pończochy i zawiesić w ciepłym, przewiewnym miejscu na 10- 14 dni.






2 komentarze:

  1. Karkówka wygląda świetnie! Nigdy tak przyrządzonej nie jadłam ale przepis jest zachęcający.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda obłędnie, to prawdziwie męskie żarcie :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...