Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

13 lutego 2015

Flaczki z boczniaka i kurczaka


250 g boczniaka
1 udko
2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
1 łyżka mąki
natka pietruszki
listek laurowy
ziele angielskie


Udko ugotować z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego, wyjąć i wystudzić.
Marchewkę, pietruszkę, cebulę i boczniaka pokroić w paseczki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć warzywa z grzybami.
Do rosołu dolać wody, przełożyć podsmażone warzywa i grzyby oraz oddzielone i rozdrobnione mięso z udka. Dodać przyprawy i gotować ok 30 min.
Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, dodać mąkę i przygotować zasmażkę.
Doprawić flaczki zasmażką i solą do smaku. Posypać natką pietruszki.







2 komentarze:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...