Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 lutego 2015

Pstrąg pomarańczowy z pieczonymi ziemniakami i surówką



2 pstrągi
pół pomarańczy
2 łyżki oliwy
sól
tymianek
mąka do panierowania
olej do smażenia

ziemniaki
sól
pieprz
papryczka słodka
1 łyżka

surówka z kapusty
400 g kapusty kiszonej
1 cebula
1 jabłko
1 marchewka
2-3 łyżeczki cukru
szczypta soli
szczypta pierzu ziołowego
olej nie rafinowany


Pstrągi umyć i oskrobać, naciąć ukośnie z obu stron, porządnie oblać sokiem z pomarańczy, oliwą , lekko posolić i posypać szczyptą tymianku

Ziemniaki obrać pokroić w talarki, posypać przyprawami, polać olejem i upiec we frytownicy (ja użyłam frytownicy ActiFry w której piecze się praktycznie bez tłuszczu)

Kapustę dobrze odcisnąć z kwasu, Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w półtalarki i doprawić surówkę, solą, pieprzem i cukrem oraz olejem ciemnym nie rafinowanym.
Pstrągi opanierować w mące i usmażyć tuż przed podaniem.


1 komentarz:

  1. Pstrągi są przepysznymi rybami, wygląda bosko-smakowicie! :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...