Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

31 marca 2015

Domowe wędliny


Zalewę robimy według tabeli można dodać listki laurowe
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
rozmaryn


Sól rozpuścić w wodzie, dodać utłuczone w moździerzu zioła i zanurzyć mięso .
Wstawić do chłodnego pomieszczenia na ok 4-5 dni.
Wyjąć z zalewy, włożyć do siatek, obwiązać sznurkami, w zależności co tam chcemy uzyskać. 
Mięsa zwiesić wędzarni. Wędzić przez ok 4-5 godzin dymem z drewna olchowego i drzew owocowych. 
Następnie parzyć w temp ok 85 .. do uzyskania wewnątrz wędliny 72 st 

Więcej na temat wędlin TU






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...