Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

25 kwietnia 2015

Pasztet z brązowej fasoli z żurawiną



800 g ugotowanej fasoli
500 g ugotowanych ziemniaków
2 jajka
3-4 łyżki oleju
100 g żurawiny suszonej
1 cebula
2 ząbki czosnku
majeranek
oregano
bazylia
lubczyk
sól
pieprz
pieprz ziołowy
woda


Fasolę i ziemniaki zemleć w maszynce do mięsa. Cebulę i czosnek posiekać drobno i podsmażyć na tłuszczu, przestudzić i dodać do masy, przyprawić do smaku, dodać jajka oraz 1/4 szkl wody i i żurawinę, następnie wyrobić na jednolitą masę i włożyć do foremki keksówki lub w dwie mniejsze.
Wygładzić, posmarować oliwą.
Piec ok 30 min w temp 180 st.






1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...