10 pomidorków równej wielkości
3/4 szkl kaszki kuskus
2 puszki łososia w sosie pomidorowym
3 jajka
sól
pieprz
natka pietruszki
pół małej cebuli
ziarenka pieprzu
Pomidorki dekoracyjnie przyciąć tworząc kapelusiki i wydrążyć środki.
Kaszkę zalać wrzątkiem. Kiedy napęcznieje i przestygnie, przełożyć do miseczki.
Do kaszki dodać część wydrążonych środków, pokroić , drobno posiekaną cebulę, łososia razem z sosem pomidorowym, i jedno drobno posiekane jajko, przyprawić do smaku i wymieszać pastę .
Nadziać pomidorki, z jajek wykroić plasterki, wetknąć oczka i ułożyć na pomidorku, przykryć kapelusikiem i spiąć całość wykałaczką. Ustawić na sałacie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.