1 jajko
1 szkl mleka
1,5 szkl wody
1 szkl mąki zytniej
0,5 szkl mąki pszennej
sól
olej
nadzienie
250 g szpinaku
sól
pieprz
czosnek
250 g sera białego
Jajko rozmieszać z mlekiem i wodą, dodać mąkę szczyptę soli i 2-3 łyżki oleju, wymieszać ciasto.
Usmażyć naleśniki.
Szpinak udusić z czosnkiem i przyprawami, wystudzić, dodać pokruszony ser, wymieszać i nadziać naleśniki.
Świetne naleśniki z pysznym farszem :) Bardzo lubię szpinak. Chętnie zjadłabym takiego naleśnika :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam szpinak :) Też ostatnio robiłam podobne naleśniki :) Pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuńJestem całkowicie uzależniona od naleśników, choć rożnie mi wychodzą, bo nie trzyma się przepisów, spróbuję zrobić według twego :)
OdpowiedzUsuń