Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

13 czerwca 2015

Młode ziemniaki w słoikach

Przygotowałam je na urlop , bardzo dobre rozwiązanie kiedy nie mamy zamiaru stać przy kuchni.



młode ziemniaki
woda
sól
słoiki

Ziemniaki obrać umyć, zalać wodą, osolić i ugotować na półmiękko.
Włożyć szybko do słoików, zalać tą samą wodą , zakręcić i pasteryzować ok 10 min, ponieważ są gorące nie potrzeba dłużej.
Takie ziemniaczki można po odcedzeniu przysmażać na patelni lub odgrzać razem z wodą.

4 komentarze:

  1. Wow, nigdy jeszcze nie widziałam tak przygotowanych ziemniaków. Interesujący przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O kurczę pierwszy raz coś takiego widzę ...człek całe życie się uczy....

    OdpowiedzUsuń
  3. Pytanko, jak długo takie ziemniaczki mogą przebywać w słoiku? Chodzi mi np o wyjazd na tygodnie w teren i czy dadzą rade czy to trzeba szybko zjeść?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pierwsza próba przetrwała miesiąc bez pasteryzowania w lodówce. Na wyjazdy robię pasteryzowane , spokojnie wytrzymają 2 tygodnie i więcej. Zapasów na długie terminy nie robiłam więc nie wiem.

      Usuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...