2 jajka
2 łyżki mleka
70 g kiełbasy
pół małej cebuli
garść rukoli
3 gałązki majeranku
3 wierzchołki bazylii
3 gałązki hyzopu
sól
pieprz
pomidor
Jajka wybić do szklanki, rozmieszać z mlekiem. Kiełbasę i cebulę drobno pokroić i podsmażyć, dodać posiekaną rukolę, zamieszać, Wylać jajka z mlekiem, posypać świeżymi ziołami, pokroić pomidor na plasterki i ułożyć na wierzchu, posolić, posypać pieprzem i przykryć omlet smażąc na małym ogniu. Omlet jest gotowy po 3-4 min kiedy jajko się zetnie.
2 łyżki mleka
70 g kiełbasy
pół małej cebuli
garść rukoli
3 gałązki majeranku
3 wierzchołki bazylii
3 gałązki hyzopu
sól
pieprz
pomidor
Jajka wybić do szklanki, rozmieszać z mlekiem. Kiełbasę i cebulę drobno pokroić i podsmażyć, dodać posiekaną rukolę, zamieszać, Wylać jajka z mlekiem, posypać świeżymi ziołami, pokroić pomidor na plasterki i ułożyć na wierzchu, posolić, posypać pieprzem i przykryć omlet smażąc na małym ogniu. Omlet jest gotowy po 3-4 min kiedy jajko się zetnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.