1 pierś z kurczaka
1 młoda cukinia
1 średni pomidor
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
bazylia
hyzop
oregano
majeranek
100 g bundzu słodkiego (ser górki)
tłuszcz do smażenia
Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórko, czosnek posiekać.
Cukinię przy pomocy obieraka pokroić w cieniutkie długie paseczki ze skórką. Pomidora pokroić w ósemki.
W woku albo głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć chwilę cebulę i czosnek.
Włożyć mięso i posiekane zioła. Następnie dodać pokrojoną cukinię i pomidor, Odparować potrawę.
Przed podaniem posypać startym na tarce bundzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.