Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 września 2015

Budyń malinowy - domowy


2 szkl malin
3 szkl mleka
4 łyżki mąki ziemniaczanej
pół szkl cukru

Maliny wsypać do kubka blendera, dodać 2-5 szkl mleka i zmiksować, Przelać na sito i przetrzeć ziarenka, z mlekiem łatwiej się przeciera aniżeli same maliny. Do reszty mleka dodać mąkę i wymieszać.
Nastawić na ogień maliny z mlekiem  i cukrem, tuż przed zagotowaniem dodać mleko z mąką .
Zagotować, lekko przestudzić, rozlać do pucharków, udekorować malinami i listkiem mięty lub melisy.




1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...