ciasto
1 szkl mąki jaglanej
0,5 szkl mąki pszennej
1 jajko
125 g masła
sól
nadzienie
500 g fasolki szparagowej lub chińskiej
250 g sera białego
120 g oscypka
0,5 szkl mleka
2 jajka
sól
pieprz
szczypta mięty
szczypta tymianku
Z podanych składników zagnieść twarde ciasto, wylepić formę do tarty, nakłuć i podpiec ok 15 min w temp 180 st
Fasolkę ugotować do miękkości odcedzić i przestudzić. Ser biały, mleko i jajka oraz ok 40 g oscypka , wraz z przyprawami zmiksować w blenderze. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, ułożyć fasolki oblać serową masą, posypać startym na tarce oscypkiem i piec ok 35 min w temp 180 st.
Tartę podać z pomidorkami.
1 szkl mąki jaglanej
0,5 szkl mąki pszennej
1 jajko
125 g masła
sól
nadzienie
500 g fasolki szparagowej lub chińskiej
250 g sera białego
120 g oscypka
0,5 szkl mleka
2 jajka
sól
pieprz
szczypta mięty
szczypta tymianku
Z podanych składników zagnieść twarde ciasto, wylepić formę do tarty, nakłuć i podpiec ok 15 min w temp 180 st
Fasolkę ugotować do miękkości odcedzić i przestudzić. Ser biały, mleko i jajka oraz ok 40 g oscypka , wraz z przyprawami zmiksować w blenderze. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, ułożyć fasolki oblać serową masą, posypać startym na tarce oscypkiem i piec ok 35 min w temp 180 st.
Tartę podać z pomidorkami.
To musi być obłędnie smaczne ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)