Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 listopada 2015

Tarta na cieście jaglanym z fasolką i oscypkiem

ciasto
1 szkl mąki jaglanej
0,5 szkl mąki pszennej
1 jajko
125 g masła
sól

nadzienie
500 g fasolki szparagowej lub chińskiej
250 g sera białego
120 g oscypka
0,5 szkl mleka
2 jajka
sól
pieprz
szczypta mięty
szczypta tymianku

Z podanych składników zagnieść twarde ciasto, wylepić formę do tarty, nakłuć i podpiec ok 15 min w temp 180 st
Fasolkę ugotować do miękkości odcedzić i przestudzić. Ser biały, mleko i jajka oraz ok 40 g oscypka , wraz z przyprawami zmiksować w blenderze. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, ułożyć fasolki oblać serową masą, posypać startym na tarce oscypkiem i piec ok 35 min w temp 180 st.
Tartę podać z pomidorkami.





1 komentarz:

  1. To musi być obłędnie smaczne ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...