Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

28 stycznia 2016

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem



1 szkl ryżu
2 szkl wody
cukier
cynamon
3-4 jabłka

Ryż przepłukać i ugotować z dodatkiem jednej łyżki cukru. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Jabłka obrać i pokroić (dowolnie) Ułożyć na ryżu, posypać cukrem, cynamonem (ja wrzuciłam jeszcze garść suszonej żurawiny)
Zapiec w temp ok 180 st przez ok 20 min
Podawać z bitą śmietaną. 


1 komentarz:

  1. Taki ryż bardzo lubię. Podpowiedziałaś mi co jutro zrobić na obiad. Dzięki :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...