Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

8 lutego 2016

Biszkopt na jabłkach


5 jabłek
pół szkl cukru
1 łyżeczka cynamonu

biszkopt;
3 jajka
1 szk mąki krupczatki Młynomag
3/4 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Jabłka obrać, pokroić w kostkę , włożyć do garnka, podlać kilka łyżek wody i gotować mieszając , dodać cukier i cynamon, gotować aż odparuje płyn a jabłka będą gęste.
Wyłożyć do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o wym ok 23 cm lub formy  23 x 17 cm.
Jajka ubić z cukrem, dodać proszek do pieczenia i na koniec mąkę. Ciasto wylać na jabłka i piec ok 30 min z termoobiegiem w temp 180 st.
Po upieczeniu wyjąć , obrócić jabłkami do góry i ostrożnie zdjąć papier.
Posypać czekoladą przed wystudzeniem lub po.






 

1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...