5 jabłek
pół szkl cukru
1 łyżeczka cynamonu
biszkopt;
3 jajka
1 szk mąki krupczatki Młynomag
3/4 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jabłka obrać, pokroić w kostkę , włożyć do garnka, podlać kilka łyżek wody i gotować mieszając , dodać cukier i cynamon, gotować aż odparuje płyn a jabłka będą gęste.
Wyłożyć do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o wym ok 23 cm lub formy 23 x 17 cm.
Jajka ubić z cukrem, dodać proszek do pieczenia i na koniec mąkę. Ciasto wylać na jabłka i piec ok 30 min z termoobiegiem w temp 180 st.
Po upieczeniu wyjąć , obrócić jabłkami do góry i ostrożnie zdjąć papier.
Posypać czekoladą przed wystudzeniem lub po.
Pyszne ciasto :) Mniam ...
OdpowiedzUsuń