600 g żeberek
1 cebula
2-3 łyżki jarzębiny do mięs
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
pieprz ziołowy
szczypta hyzopu
szczypta czosnku niedźwiedziego
szczypta majeraku
Żeberka kroimy na porcje, ocet, oliwę i zioła mieszamy i marynujemy w tym mięso na 2-3 godziny.
Następnie wyjmujemy z marynaty obsmażamy na patelni i przekładamy do garnka w którym będziemy dusić żeberka. Podlewamy wodą, ok 3/4 szkl , dodajemy pokrojoną cebulę i na porciach układamy po łyżeczce jarzębiny. Dusimy pod przykryciem przez ok 1 godzinę aż mięso będzie miękkie . Podajemy z ziemniakami i surówkami lub ogórkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.