Szynka Dziedzica Hańderek to doskonaly dodatek do kremowych zup, choć na kanapce smakuje równie znakomicie. Chuda, bardzo smaczna szynka zagościła na naszym stole dzięki firmie Hańderek .
Na zupę potrzeba ok 2 l rosołu z kaczki lub kury.
czerwona
1 papryka czerwona
2 marchewki z rosołu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
2 łyżeczki cukru
szczypta chili
oregano
zielona
450 g bobu (mrożony)
1 cebula
1 pietruszka z rosołu
sól
pieprz
szczypta imbiru
Szynka Dziedzica Hańderek pokrojona w cienkie plastry
łyżka miodu
grzanki
Paprykę kroimy na mniejsze kawałki, i smażymy na odrobinie tłuszczu aż się miejscami przyrumieni. Rosół dzielimy do dwóch garnków , do jednego wrzucamy warzywa czerwone i koncentrat, przyprawiamy do smaku, a do drugiego bób cebulę i pietruszkę. Obydwie zupy gotujemy ok 30 min , miksujemy blenderem w osobnych garnkach. W razie potrzeby zupy zagęszczamy mąką kukurydzianą (ale tylko wtedy gdyby były zbyt rzadkie) lub dolewamy rosołu gdyby były za gęste.
Nalewamy przy pomocy foremki lub na przemian by zupy były jak zebra :)
Szynkę smarujemy lekko miodem i na patelni przysmażamy tak by pięknie mam się zrumieniła i lekko wyschła , rozkładamy na chwilę na ręczniku papierowym .. Dekorujemy zupę.
Wow, za sam wygląd warto zrobić ta zupę! Prezentuje się rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńJak pysznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuń