Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

23 maja 2016

Soczysta karkówka z piekarnika


1 kg karkówki
sól
pieprz
3 łyżki oliwy
szczypta kolendry
szczypta hyzopu
pieprz ziołowy
chili w płatkach

Z podanych składników przygotowujemy marynatę, mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem .
nacieramy marynatą mięso z każdej strony i odstawiamy na ok 12 godzin do lodówki.
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, okrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika. W drugim naczyniu nastawiamy do pieczenia ziemniaczki z oliwą i przyprawami.
Pieczemy przez godzinę w temp 200 st, następnie odkrywamy oba naczynia i włączamy termoobieg na 15 min by mięso i ziemniaki ładnie przyrumienić.





1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...