Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

27 czerwca 2016

Szynka chłopa nadziewana pastą z zielonego groszku


10-12 plastrów Szynki Chłopa Hańderek
1 puszka groszku
3 łyżki majonezu
pół pęczka szczypiorku
2 ząbki czosnku
sól
pieprz do smaku
1 łyżeczka soku z cytryny
do dekoracji sałata, papryka,
kwiaty ziół.

Groszek osączamy z zalewy, wkładamy do kubka blentera, razem z innymi produktami  i porządnie miksujemy. Przekładamy do dekoratora cukierniczego z większym otworem.
Na plastrach szynki lekko smarujemy masę, zwijamy i nakładamy do środka porcje zielonej masy.
Układamy na półmisku, dekorujemy sałatą i papryką oraz kwiatkami ziół, ja użyłam kwiatków hyzopu.





2 komentarze:

  1. Wygląda wspaniale, chyba się skuszę na wypróbowanie tego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...