1 szkl mąki graham
1 szkl mąki krupczatki
1 szkl mąki pszennej
0,5 szkl otrąb pszennych
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 szl cukru pudru
3 żółtka
250 g masła
szczypta soli
szczypta proszku do pieczenia
Wszystkie składniki mieszamy w naczyniu aż powstanie jednolite ciasto,
Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczamy i układamy na blaszce do pieczenia.
Pieczemy 15 min w temp 200 st.
najlepiej smakują z mlekiem
Jak małe biszkopciki :)
OdpowiedzUsuńZapraszam na nowy post! https://jaglusia.wordpress.com/2016/07/29/migdalowe-ciasto-z-malinowym-dzemem-chia/
Śliczne :)Tak ładnie obwiązane wstążeczką jak Twoje będą idealne na słodki prezent:)
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł! Muszę kiedyś wypróbować.
OdpowiedzUsuń