2,5 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
4 jaja
400g cukinii
0,5 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 szklanka posiekanych orzechów
5 płaskich łyżeczek kakao
Cukinię zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i odcisnąć na sicie.
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać kakao.
Następnie dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą i olej.
na koniec dodać cukinię i orzechy. Ciasto wymieszać.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć masę. Wyrównać.
Ciasto piec w temp 180°C 40-50 minut , sprawdzić patyczkiem.
1,5 szklanki cukru
4 jaja
400g cukinii
0,5 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 szklanka posiekanych orzechów
5 płaskich łyżeczek kakao
Cukinię zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i odcisnąć na sicie.
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać kakao.
Następnie dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą i olej.
na koniec dodać cukinię i orzechy. Ciasto wymieszać.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć masę. Wyrównać.
Ciasto piec w temp 180°C 40-50 minut , sprawdzić patyczkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.