Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

26 sierpnia 2016

Spaghetti bolognese z malmą


Składniki:
500 mielonej wołowiny albo wieprzowiny
marchew
por
cebula
1 puszka pomidorów
1 szklanka bulionu wołowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
oliwa
trochę mleka
parmezan lub inny żółty ser
bazylia,
tymianek,
pieprz, sól

 makaron spaghetti  Malma

Wykonanie:
Na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę, dodajemy mięso mielone i smażymy, aż straci różowy kolor. Dodajemy warzywa, mleko, przetarte pomidory, bulion, koncentrat, przyprawy i zioła. Gotujemy, aż sos zgęstnieje.
 Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente, odcedzamy. Przed podaniem posypujemy parmezanem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...