Składniki:
500 mielonej wołowiny albo wieprzowiny
marchew
por
cebula
1 puszka pomidorów
1 szklanka bulionu wołowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
oliwa
trochę mleka
parmezan lub inny żółty ser
bazylia,
tymianek,
pieprz, sól
makaron spaghetti Malma
Wykonanie:
Na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę, dodajemy mięso mielone i smażymy, aż straci różowy kolor. Dodajemy warzywa, mleko, przetarte pomidory, bulion, koncentrat, przyprawy i zioła. Gotujemy, aż sos zgęstnieje.
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente, odcedzamy. Przed podaniem posypujemy parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.