ciasto
500 g mąki
1 szkl wody
10 g drożdży
1 łyżka cukru
25 g oliwy
nadzienie na 3 szt
300 g szynki włoskiej Hańderek
papryka
pomidorki cocktailowe
ser gouda
oliwki
pieczarki
kukurydza
sos pomidorowy
oregano
Z podanych składników zagniatamy ciasto , wyrabiamy je by było plastyczne i uformowane w kulkę odstawiamy w ciepłe miejsce by podwoiło swój rozmiar.
Wszystkie składniki na nadzienie kroimy w plasterki i kosteczki wedle uznania.
Do piekarnika wkładamy kamień do pizzy, ustawiamy temp 250 st i nagrzewamy.
Ciasto dzielimy na 3 cześci, wałkujemy, smarujemy sosem pomidorowym i układamy nadzienie. Na wierzch posypujemy serem i szczyptą oregano. Pieczemy ok 20 min aż pizza nabierze koloru i podpiecze się ładnie spód.
Podajemy z sosami do wyboru, pomidorowy, czosnkowy.
Szynka Włoska Hańderek zdała egzamin na szóstkę , wyśmienicie nadaje się do pizzy.
Doskonale smakuje też na kanapce i jako przekąska.
Ojej apetycznie wygląda.
OdpowiedzUsuńPysznie to wygląda :-)Pozdrawawiam i zapraszam do mnie
OdpowiedzUsuńhttp://www.mecooks.com