Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

28 listopada 2016

Farfale a'la carbonara z szynką


1 op makaronu farfale Arc- Pol Czaniec
100 g szynki spod powału Hańderek
pół cebuli
2 ząbki czosnku
200 ml śmietanki kremówki
1 łyżka masła
1 żółtko
sól
pieprz
parmezan do posypania

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy .
Szynkę kroimy w paseczki, cebulę i czosnek siekamy drobno, Na patelni roztapiamy masło, przysmażamy cebulę i czosnek dodajemy szynkę i lekko podsmażamy, dodajemy śmietankę wymieszaną z żółtkiem i  ciągle mieszając doprowadzamy sos do zagęszczenia.
Mieszamy sos z makaronem i obficie posypujemy parmezanem .

Polecam wędliny Hańderek i makarony ARC-POL Czaniec




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...