1 op makaronu farfale Arc- Pol Czaniec
100 g szynki spod powału Hańderek
pół cebuli
2 ząbki czosnku
200 ml śmietanki kremówki
1 łyżka masła
1 żółtko
sól
pieprz
parmezan do posypania
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy .
Szynkę kroimy w paseczki, cebulę i czosnek siekamy drobno, Na patelni roztapiamy masło, przysmażamy cebulę i czosnek dodajemy szynkę i lekko podsmażamy, dodajemy śmietankę wymieszaną z żółtkiem i ciągle mieszając doprowadzamy sos do zagęszczenia.
Mieszamy sos z makaronem i obficie posypujemy parmezanem .
Polecam wędliny Hańderek i makarony ARC-POL Czaniec
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.