Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

24 listopada 2016

Gorące danie z fasolą i kiełbasą



300 g kiełbasy od wędzarza Hańderek
1 szkl białej fasoli lub 2 puszki
1 puszka pomidorów w przecierze
kawałek selera
pietruszka
marchewka
por ok 80 g
sól
pieprz
oregano
słodka papryka
szczypta chili w płatkach
1 listek laurowy
3-4 ziarenka ziela angielskiego

Fasolę moczymy przez całą noc w wodzie, Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na półmiękko, dodajemy pokrojoną włoszczyznę, przyprawy(listek laurowy i ziele angielskie) i gotujemy aż warzywa i fasola będą juz zupełnie miękkie, Kiełbasę kroimy w plasterki i przysmażamy na patelni . Do potrawy dodajemy pomidory i kiełbasę, w razie potrzeby uzupełniamy wodę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem papryką i chili
Uwaga:  jeśli mamy fasolę z puszki to dodajemy ją później , razem z pomidorami.

video

 Wędliny Hańderek są pyszne w każdej potrawie, Kiełbasa od wędzarza idealnie nadaje się do łączenia w daniach jesiennych rozgrzewających.





2 komentarze:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...