ciasto
1 szkl mąki tortowej
0,5 szkl mąki krupczatki
0,5 szkl cukru
130 g masła
2 żółtka
masa makowa z puszki Bakalland
(można oczywiście przygotować własną)
1 szkl białek
daktyle
figi
orzechy
Zagniatamy ciasto , dzielimy na dwie cześci. wykładamy na dnie papier do pieczenia i połowę ciasta cienko rozwałkowanego. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy spód ok 15 min w temp 180 st
Białka ubijamy na pianę i mieszamy z masą makową, dodatkowo dodajemy posiekane orzechy , figi i daktyle. Masę makową wykładamy na podpieczonym spodzie, Przykrywamy resztą ciasta również cienko rozwałkowanego. Pieczemy ok 50 min w temp 180 st.
Po wystudzeniu polewamy lukrem i posypujemy bakaliami.
1 szkl mąki tortowej
0,5 szkl mąki krupczatki
0,5 szkl cukru
130 g masła
2 żółtka
masa makowa z puszki Bakalland
(można oczywiście przygotować własną)
1 szkl białek
daktyle
figi
orzechy
Zagniatamy ciasto , dzielimy na dwie cześci. wykładamy na dnie papier do pieczenia i połowę ciasta cienko rozwałkowanego. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy spód ok 15 min w temp 180 st
Białka ubijamy na pianę i mieszamy z masą makową, dodatkowo dodajemy posiekane orzechy , figi i daktyle. Masę makową wykładamy na podpieczonym spodzie, Przykrywamy resztą ciasta również cienko rozwałkowanego. Pieczemy ok 50 min w temp 180 st.
Po wystudzeniu polewamy lukrem i posypujemy bakaliami.
bardzo fajnie wygląda:)
OdpowiedzUsuń