Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

25 grudnia 2016

Papryczki czereśniowe z serem feta w oliwie


2 słoiczki papryczek czereśniowych
100 g sera feta
oliwki
oregano
bazylia
2-3 ząbki czosnku
świeża lub suszona bazylia
oliwa z oliwek

Papryczki wydrążamy malutką łyżeczką, ser kroimy w kostkę i napychamy do każdej papryczki do pełna uciskając. Układamy je w szklanym naczyniu, dodając plasterki czosnku i ziół.
Zalewamy oliwą i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 2 tyg.




2 komentarze:

  1. A jaki jest okres przechowywania takich papryczek☺

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie ok miesiąc postoją , ale ja je robię zwykle na przyjęcie planowane więc schodzą natychmiast.

      Usuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...