100 g makaronu kolanka Malma
1 puszka łososia
pół ogórka
1 mała sałata rzymska
pół pieczonej papryki
pół małej cebuli
kilka papryczek pomidorowych nadziewanych fetą
sól
pieprz oliwa z oliwek
Makaron Malma gotujemy do miękkości, przelewamy zimną wodą i studzimy.
Łososia odsączamy z zalewy i rozdrabniamy, kroimy w półplasterki ogórka, w drobną kostkę siekamy cebulę i pieczoną paprykę, Dodajemy makaron i posiekaną sałatę rzymską. Papryczki przekrawamy na pół . Wszystkie składniki delikatnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i oliwą.
Taką sałatkę podajemy na przyjęcie, sylwestrowy wieczór lub inną prywatkę :)
Makarony Malma to najlepszy wybór do sałatek , polecam
Doskonale utrzymują formę, nie rozpadają się i są bardzo smaczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.