1 perliczka
sól
pieprz ziołowy staropolski
hyzop
czosnek niedźwiedzi
1/4 pomarańczy
rękaw do pieczenia
ziemniaki
marchewka z groszkiem lub inna sałatka
Perliczkę myjemy, osuszamy, nacieramy oliwą, solą, pieprzem ziołowym, posypujemy hyzopem i czosnkiem niedźwiedzim po czym i skrapiamy sokiem z pomarańczy i umieszczamy w rękawie do pieczenia, zawiązujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Piekarnik ustawiamy na temp 200 st i po nagrzaniu wstawiamy perliczkę na 1 godzinę .
Przy okazji możemy też upiec ziemniaczki.
W międzyczasie przygotowujemy też marchewkę z groszkiem podprawiając śmietaną kremówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.