Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 sierpnia 2017

Spaghetti carbonara


2 porcje makaronu spaghetti
2 żółtka
2 jajka
100 g boczku
parmezan
sól
pieprz

Makaron gotujemy, al'dente . Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni.
Jajka i żółtka mieszamy z połową parmezanu, do smaku sól i pieprz.
Do makaronu dodajemy boczek, i sos, mieszamy i podgrzewamy do momentu kiedy sos jajeczno serowy się ogrzeje ale jeszcze nie zetnie.
Przed podaniem posypujemy obficie parmezanem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...