Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

25 września 2017

Grzybowa pasta


3 kg ugotowanych grzybów mieszanych
1 kg marchewki
1 kg cebuli
200 g koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
szczypta chili
3 szkl oleju

Grzyby mielimy na grubych oczkach. Cebulę również mielimy na grubych oczkach lecz osobno, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Marchewkę i cebulę dusimy z olejem ok 20 min , od czasu do czasu mieszając. Dodajemy zmielone grzyby i przyprawy, ponownie często mieszając gotujemy 20 min, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemy.
Nakładamy do słoiczków i pasteryzujemy ok 10 min.



2 komentarze:

  1. Wow, jadłam ją raz w życiu i doprawdy ją pokochałam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealny przepis na okres, w którym jest bardzo dużo grzybów! Pozdrawiamy - Da Pietro

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...