ciasto
1 szkl mąki pszennej
0,5 szkl mąki graham
2 zółtka
125 g masła
szczypta soli
szczypta proszku do pieczenia
szczypta pieprzu
nadzienie
100 g sera feta
100 ml śmietany
50 g sera żółtego
2 białka
1 jajko
pół szkl mleka
sól
pieprz
szczypta papryki
250 g rydzów
1 łyżeczka masła do smażenia
Rydze smażymy na maśle i odstawiamy do wystygnięcia.
Ciasto zagniatamy i wylepiamy formę do tarty, podpiekamy w temp ok 180 przez 15 min.
Produkty na masę serową wkładamy do kubka blendera i blendujemy aż uzyska konsystencję gładkiej śmietany.
Na podpieczone ciasto wylewamy masę serową i układamy rydze. Pieczemy ok 20 min.
Podajemy z surówką lub sosami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.