Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

11 marca 2018

Pieczony kurczak w galarecie


pieczone piersi z kurczaka ze skórką
ugotowana marchewka
2 jajka na twardo
sos z pieczenia kurczaka ok pół szkl
żelatyna
sól
pieprz
sok z cytryny

Piersi z kurczaka kroimy na plastry i układamy w salaterce razem z jajkiem i marchewką (dekoracyjnie)  Sos z kurczaka wlewamy do garnuszka , dodajemy wody do objętości ok 600 ml.
Doprawiamy do smaku i podgrzewamy aż zacznie się gotować, zdejmujemy z ognia, dodajemy ok 2 łyżki żelatyny i mieszamy aż żelatyna się rozpuści, zalewamy mięso z warzywami i odstawiamy do wystudzenia a potem do lodówki do zastygnięcia. Dekorujemy sałatą i plasterkami cytryny.






2 komentarze:

  1. Świetnie wygląda to danie. Akurat na święta Wielkanocne. A przecież to już niedługo :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...