pieczone piersi z kurczaka ze skórką
ugotowana marchewka
2 jajka na twardo
sos z pieczenia kurczaka ok pół szkl
żelatyna
sól
pieprz
sok z cytryny
Piersi z kurczaka kroimy na plastry i układamy w salaterce razem z jajkiem i marchewką (dekoracyjnie) Sos z kurczaka wlewamy do garnuszka , dodajemy wody do objętości ok 600 ml.
Doprawiamy do smaku i podgrzewamy aż zacznie się gotować, zdejmujemy z ognia, dodajemy ok 2 łyżki żelatyny i mieszamy aż żelatyna się rozpuści, zalewamy mięso z warzywami i odstawiamy do wystudzenia a potem do lodówki do zastygnięcia. Dekorujemy sałatą i plasterkami cytryny.
Fajny zestawik :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda to danie. Akurat na święta Wielkanocne. A przecież to już niedługo :)
OdpowiedzUsuń