Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

24 grudnia 2018

Śledzie marynowane


1 kg płatów śledzi świeżych
3/4 szkl octu
1,5 szkl wody
2 łyżki cukru
2 łyżeczki soli
kilka ziaren ziela angielskiego
listek laurowy
1 duża cebula
1 łyżeczka gorczycy bialej


Składniki zalewy z przyprawami wkładamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia, po czym studzimy.
Śledzie z cebulą układamy w naczyniu
Zalewamy zimną zalewą śledzie, zamykamy pojemnik i wstawiamy do lodówki na 3-4 dni.
Po tym czasie śledzik nadaje się do spożycia lub innych przeróbek.
Sałatki, przekąski, przystawki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...