ciasto
2 szkl mąki pszennej
0,5 szkl mąki graham
125 g masła
2 żółtka
szczypta proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
polędwiczki z kurczaka
panierka z bułki tartej przyprawiona solą i pieprzem z łyżeczką mąki
kawałek cukini
serowa polewa
150 g bundzu góralskiego
100 g żółtego sera
pół szkl mleka
pół szkl śmietany 18%
2 białka
sól
pieprz
oregano
cukinię kroimy na cienkie plasterki
Ciasto zagniatamy i wyklejamy formę do tarty w rozmiarze standardowym.
Polędwiczki płuczemy pod bieżącą wodą i lekko osuszamy w ręczniku papierowym.
Panierujemy i smażymy na dowolnym tłuszczu, może być olej. Studzimy mięso.
Sery mleko i przyprawy wkładamy do kubka blendera i blendujemy na jednolitą masę.
Ciasto podpiekamy przez 14 min w temp 180 st. Wyjmujemy i układamy pokrojoną na plasterki cukinię, polędwiczki po czym zalewamy je serową masą. Można dodatkowo posypać jeszcze żółtym tartym serem. Pieczemy jeszcze 25- 30 min ..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.